Backe upp och backe ner!

Dagens prognos var precis lika fin som gårdagen med en härlig stor sol och 21+ :) känns så skönt att kunna gå runt i shorts och linne och veta att hemma har folket på sig vinter jackor nu!
dock tycker koreanerna att man är lite konstig som går omkring i sommar kläder när det är höst för dom klär sig inte efter väder och temp utan efter vilken årstid det är,, Men det tänker ja då inte göra! :)
Men det syns på träden att även här att det faktiskt ät höst -




Jag har varit en sväng på skolan idag för linnea behövde köpa en nya collagetröja, vet inte om ja har berättat det men barnen har skoluniform men det är en väldigt snäll variant, så de ska ha beiga chinos långa eller pirat modell alltså får byxorna aldrig vara kortare än till knäna, sen är det en piketröja i antingen röd-vit-blå-grå eller svart och till de får man ha på sig en collagetröja som finns i svart/blå eller grå där det på magen stor YISS som är skolans förkortning. Så det är väldigt snällt och kul när man kommer till skolan för alla ser ju faktiskt inte lika dana ut även fast de har skoluniform. Men på koreanska skolor är det mycket hårdare tjejerna har kjol och blus ibland slips och killarna pressade byxor och kavaj oftast. Så man ser direkt på stan när det är några som kommer från skolan eller när en hel klass kommer gående. För alla ser likadana ut och för det mesta tycker jag att det faktiskt ser både prydligt och elegant ut:) Men som sagt man måste köpa rätt kläder av skolan och det kostar precis lika mycket som ett vanligt plagg .. 
Ex: på hur en koreansk skoluniform kan se ut!

 

Jag personligen har inte något emot skoluniform jag skulle gärna kunna ha det i skolan, dels för att det är smidigt på morgonen och man vet alltid vad man ska ha på sig och man vet också att alla andra på skolan har samma kläder som en själv så man behöver inte vara orolig för de.. Många tycker att det är fel med skoluniform för då får man inte utrycka sin egen stil och att det blir svårare att vara sig själv då. Men jag tror att man skulle kunna minska skillnäderna mellan eleverna genom att ha skoluniform för då börjar alla på samma nivå, och då kan man inte reta någon för att den har fel kläder och man kan inte se på kläder om vem som har mer pengar än den andre. . . För sen när man kommer hem och är ledig från skolan kan man ju klä sig precis hur man vill beroende på smak och stil.  

En av Linneas ny inköpta tröja, skolar har som en skolshopp där det sitter en dam och säljer kläder,pännor,böcker,mini-räknare m,m ganska smidigt faktiskt:)

Har sprungit backintervaller idag med båda barnen riktigt kul att båda hängde på! men fy vad jobbigt det var sjukt va det är tuffa backar här antingen jätte brant ner eller tvärt om fast uppåt.... Så vi sprang lite först sen körde jag olika stationer med dem 45/15 och avslutade med 20/5 så hoppas verkligen att de har träningsverk imorgon! =) 


Nu ska jag sova lite snart för imorgon blir det tidigt ska upp och äta frukost med barnen innan skolan:) 

Puss å Kram På Er <3

 


Kommentarer
Postat av: azra

kan du inte va snäll och skicka lite värme hit? (A)

2011-10-19 @ 15:57:40
URL: http://azraz.blogg.se/
Postat av: Cicci Blomberg

Önskar att jag kunde ska göra mitt bästa :)

2011-10-20 @ 16:20:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0